Μονή Τοπλού- BioSitia

Η εταιρεία ιδρύθηκε από την ανάγκη ικανοποίησης της ζήτησης για την καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου της περιοχή μας, που έπρεπε να γίνει με αυστηρά ποιοτικά πρότυπα παραγωγής και εμφιάλωσης. Με πρωτεργάτη την Ιερά Μονή Τοπλού και τη συμμετοχή 23 ελαιοπαραγωγών, μετά από πολυάριθμες συναντήσεις και συζητήσεις τον Νοέμβριο του 1999 αυτό έγινε πραγματικότητα.

Στους ελαιώνες μας καλλιεργείται η κορυφαία ποικιλία ελιάς, η γνωστή “Κορωνέϊκη“

Tο διεθνές βραβευμένο Εξαιρετικά Παρθένο ελαιόλαδο λαμβάνεται από φρέσκες και υγιείς ελιές της Σητείας (ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης), γνωστή για την καλλιέργεια μερικών από τις καλύτερες ελιές του κόσμου. Η Μονή Τοπλού ακολουθεί αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για τη βιολογική γεωργία και την οικολογική ισορροπία στη γη τους. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προέρχεται από ελιές τοπικών αγροτών της περιοχής αλλά και από παραγωγούς όλης της Κρήτης.

Ο στόχος της συνεργασίας BIO-SITIA με τη Μονή Τοπλού είναι η παραγωγή αρίστης ποιότητας βιολογικών και συμβατικών προϊόντων. 

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά προϊόντα της Μεσογείου, συνώνυμο της υγείας, της ευεξίας και της μακροζωίας του ανθρώπινου οργανισμού.

Video