Μέλη Δικτύου

ΔΙΑΖΩΜΑ
Member of Excellence

Το ΔΙΑΖΩΜΑ - Τα μνημεία στο κέντρο της ζωής

Διαβάστε περισσότερα

Το ΔΙΑΖΩΜΑ - Τα μνημεία στο κέντρο της ζωής

Τo Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ιδρύθηκε το 2008 με αποστολή την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας,  την ένταξή τους στη σύγχρονη ζωή και την αναγωγή τους σε μοχλό για τη βιώσιμη τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη της Ελλάδας. Εδώ και 15 χρόνια, το «ΔΙΑΖΩΜΑ»  λειτουργεί σαν «καταλύτης» που ευαισθητοποιεί και ενθαρρύνει τους πολίτες και τους φορείς για την αποκατάσταση και κοινωνικοποίηση των μνημείων. Εμπνευστής και οδηγός αυτής της σπουδαίας προσπάθειας είναι ο πρόεδρος του Διαζώματος, κ. Σταύρος Μπένος.

Τα τελευταία χρόνια το Σωματείο προτείνει το σχεδιασμό στην Ελλάδα ολιστικών προγραμμάτων-προϊόντων πολιτιστικού τουρισμού, τα οποία έχουν στόχο τόσο την αποκατάσταση και συντήρηση των μνημείων, όσο και τη σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα προγράμματα αυτά, οι Πολιτιστικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα, υλοποιούνται με την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει το Ε.Σ.ΠΑ. και  με την επένδυση στη φιλοσοφία των συνεργειών.

Read less
Α.Μ.Κ.Ε. Photoxenia

Η Α.Μ.Κ.Ε Photoxenia στοχεύει στην υποστήριξη και την προώθηση της σύγχρονης φωτογραφίας και είναι ενταγμένη στο μητρώο των φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Η Α.Μ.Κ.Ε Photoxenia στοχεύει στην υποστήριξη και την προώθηση της σύγχρονης φωτογραφίας και είναι ενταγμένη στο μητρώο των φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στόχος της Photoxenia είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνεργαζόμενων φορέων στην Κρήτη, για την εδραίωση του φωτογραφικού τουρισμού και την εξέλιξη της τέχνης της φωτογραφίας. Οι συνέργειες αυτές στοχεύουν στη διαμόρφωση της ιδανικής συνθήκης για τους φωτογράφους, για μια  ιδιαίτερη εικονική αφήγηση. 

Απο το 2015 έως το 2022 φιλοξενήθηκαν είκοσι φωτογράφοι σε ξενοδοχεία της Κρήτης, στο πλαίσιο του δικτύου art residency, Photoxenia και εκδόθηκε το φωτογραφικό βιβλιο <<Η Αθέατη Κρήτη>> με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Απο το 2023 συνεργάζεται με το φεστιβάλ του Niort, Villa Pérochon και το Athens Photo Festival, για  ανταλλαγές εκθέσεων και φιλοξενίες φωτογράφων στην Κρήτη.

Read less
AEGEAN SOLUTIONS
Η Aegean Solutions A.E. ειδικεύεται στην προετοιμασία και υλοποίηση τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής στους τομείς του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και του τουρισμού.Διαβάστε περισσότερα
Η Aegean Solutions A.E. ειδικεύεται στην προετοιμασία και υλοποίηση τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής στους τομείς του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και του τουρισμού. Οι υπηρεσίες που παρέχει αφορούν αρχικά στη συλλογή, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και ψηφιακή επεξεργασία δεδομένων. Ακολούθως, σχεδιάζει και αναπτύσσει διαδικτυακές πύλες, βάσεις δεδομένων, πολυμεσικές εφαρμογές, εκπαιδευτικές εφαρμογές, καθώς και διαδραστικές εφαρμογές περιήγησης για κάθε κινητή συσκευή και τύπο οθόνης, με την χρήση προηγμένων τεχνολογιών, όπως επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και εικονική πραγματικότητα (VR). Παράλληλα, η Aegean Solutions A.E. παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και λειτουργικές λύσεις στο πεδίο του σχεδιασμού, της προσαρμογής και της εφαρμογής των καταλληλότερων τεχνολογικών μεθόδων και εφαρμογών λογισμικού, στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση της ωφέλειας των πελατών της και στην ολοκληρωμένη προβολή του περιεχομένου και των δράσεων τους. Read less
Αναπτυξιακό Κέντρο Ορεινού Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου (Α.Κ.Ο.Μ-Μ. Α.Ε)

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Ορεινού Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου Ανώνυμη Εταιρία (Α.Κ.Ο.Μ-Μ.Διαβάστε περισσότερα

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Ορεινού Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου Ανώνυμη Εταιρία (Α.Κ.Ο.Μ-Μ. Α.Ε) ιδρύθηκε το 1988 με ιδρυτικούς μετόχους το Δήμο Ανωγείων, την κοινότητα Αξού, την κοινότητα Γωνιών και τον Αγροτικό Βιοτεχνικό Συνεταιρισμό Ανωγείων και αποτελεί το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο της ευρύτερης περιοχής. Από το 1991 η περιοχή παρέμβασης της εταιρίας είναι η ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη.

Read less
Alter sail- Nefalo

Η εταιρεία Altersail – Nefalo ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007 και συνιστά τουριστικό ταξιδιωτικό γραφείο που προσφέρει εκδρομές με ιστιοπλοϊκό σκάφος.Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρεία Altersail – Nefalo ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007 και συνιστά τουριστικό ταξιδιωτικό γραφείο που προσφέρει εκδρομές με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Ο στόλος της περιλαμβάνει πλήθος ιστιοφόρων σκαφών διαφορετικού μεγέθους και κατηγοριών, ενώ προσφέρει εκδρομές προς διάφορες κατευθύνσεις και διάρκειας είτε μερικών ωρών είτε ημερήσιες. Οι εκδρομές που διατίθενται είναι οργανωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν διαφορετικές προτιμήσεις: οικογένειες, παρέες, εταιρικές εκδηλώσεις.

Read less
Altervision
Η AlterVision ιδρύθηκε το 2000 και η φήμη της σήμερα ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας. Τα γραφεία της εταιρείας είναι στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεργάζεται με την Critical Publics στο Λονδίνο.Διαβάστε περισσότερα
Η AlterVision ιδρύθηκε το 2000 και η φήμη της σήμερα ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας. Τα γραφεία της εταιρείας είναι στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεργάζεται με την Critical Publics στο Λονδίνο. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στρατηγικής branding, Ταυτότητας και Επικοινωνίας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και τα στελέχη της εξειδικεύονται στο management, το marketing, το branding, την επικοινωνία, την έρευνα, την ανάλυση, την οπτική επικοινωνία και τον σχεδιασμό. Read less
Androidus-Argastiri

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Androidus – Argastiri βρίσκεται στον πυρήνα του Ψηφιακού Πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει και διοργανώνει σύγχρονεςΔιαβάστε περισσότερα

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Androidus – Argastiri βρίσκεται στον πυρήνα του Ψηφιακού Πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει και διοργανώνει σύγχρονες πολιτιστικές παραγωγές. Η φιλοσοφία του οργανισμού εστιάζει στη σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ψηφιακή εποχή και την κοινωνική καινοτομία.

Με έδρα τα Ανώγεια στον Ψηλορείτη, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Androidus-Argastiri δημιουργήθηκε από δύο αυτόνομα εταιρικά σχήματα: τον πολιτιστικό φορέα Androidus (AMKE) και το Αργαστήρι, Πολιτισμού, Καινοτομίας Έρευνας (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ).

Με οδηγό το τρίπτυχο διαφύλαξης, διαχείρισης και διάδοσης του πολιτιστικού κεφαλαίου, ο οργανισμός δημιουργεί τεχνολογικές εφαρμογές εικονικής, επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας παράλληλα με την ανάπτυξη ψηφιακών αποθετηρίων προφορικής ιστορίας και δημιουργία οπτικοακουστικών και θεματικών παραγωγών. 

Μέσω επιστημονικής έρευνας και διεπιστημονικών συνεργασιών, ο οργανισμός στοχεύει στη δημιουργία πολιτιστικών προϊόντων και δράσεων που προάγουν τον πολιτισμικό διάλογο και την κοινωνική συμμετοχή, καθώς και την αλληλεπίδραση ανθρώπου-περιβάλλοντος τεχνολογίας-πολιτισμικής κληρονομιάς.

Με όραμα τη δημιουργία ενός πολιτιστικού οικοσυστήματος στην Κρήτη, επιδιώκουμε να συμβάλουμε ενεργά στις πρωτοβουλίες για την πολιτισμική δημοκρατία και την αναβάθμιση του πολιτισμού ως μέσο θετικής εξέλιξης της κοινωνίας.

Read less
Arcus Σουίτες

To κατάλυμα Arcus Suites, βρίσκεται στην καρδιά του χωριού της Αργυρούπολης, σε μία γειτονιά (αρχαία Λάππα) με αναπαλαιωμένα ενετικά, πέτρινα αρχοντικά του 14ου αιώνα.Διαβάστε περισσότερα

To κατάλυμα Arcus Suites, βρίσκεται στην καρδιά του χωριού της Αργυρούπολης, σε μία γειτονιά (αρχαία Λάππα) με αναπαλαιωμένα ενετικά, πέτρινα αρχοντικά του 14ου αιώνα. Το 2005, το Υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε το συγκρότημα ως «Διατηρητέο Αρχαιολογικό Μνημείο» και έκτοτε οι κατοικίες αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος ανακαινίστηκαν και δημιουργήθηκαν 5 ανεξάρτητες σουίτες, με σεβασμό στο ύφος αλλά και την αρχιτεκτονική της περιοχής. Στο κατάλυμα ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τοπικά προϊόντα, να παρακολουθήσει μαθήματα κρητικής κουζίνας και να πραγματοποιήσει οινογνωσία τοπικών ποικιλιών κρασιού, καθώς ακόμα μπορεί να απολαύσει οργανωμένους περιπάτους στην εξοχή και βόλτα με ιστιοφόρο σκάφος.

Read less
Σύνδεσμος Προστασίας Αστερουσίων

Ο Σύνδεσμος Προστασίας των Αστερουσίων, με έδρα τα Καπετανιανά, έχει σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή των οικισμών που βρίσκονται στον ορεινό όγκο των Αστερουσίων και την διαφύλαξη, τηΔιαβάστε περισσότερα

Ο Σύνδεσμος Προστασίας των Αστερουσίων, με έδρα τα Καπετανιανά, έχει σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή των οικισμών που βρίσκονται στον ορεινό όγκο των Αστερουσίων και την διαφύλαξη, τη συντήρηση και προβολή του λαογραφικού, πολιτιστικού και ιστορικού υλικού που σχετίζεται με τους οικισμούς αυτούς.
Ακόμα στοχεύει στην καταγραφή και ανάδειξη των τοποθεσιών, με αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθώς και στην προστασία των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής.  
Τέλος, συμμετέχει στην προσπάθεια αναβίωσης των παραδοσιακών τεχνών της περιοχής, μέσω ποικίλων δράσεων όπως και του μουσικού φεστιβάλ.
 

Read less
Μονή Τοπλού- BioSitia

Η εταιρεία ιδρύθηκε από την ανάγκη ικανοποίησης της ζήτησης για την καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου της περιοχή μας, που έπρεπε να γίνει με αυστηρά ποιοτικά πρότυπα παραγωγής και εμφιάλωσης.Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρεία ιδρύθηκε από την ανάγκη ικανοποίησης της ζήτησης για την καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου της περιοχή μας, που έπρεπε να γίνει με αυστηρά ποιοτικά πρότυπα παραγωγής και εμφιάλωσης. Με πρωτεργάτη την Ιερά Μονή Τοπλού και τη συμμετοχή 23 ελαιοπαραγωγών, μετά από πολυάριθμες συναντήσεις και συζητήσεις τον Νοέμβριο του 1999 αυτό έγινε πραγματικότητα.

Στους ελαιώνες μας καλλιεργείται η κορυφαία ποικιλία ελιάς, η γνωστή “Κορωνέϊκη“

Tο διεθνές βραβευμένο Εξαιρετικά Παρθένο ελαιόλαδο λαμβάνεται από φρέσκες και υγιείς ελιές της Σητείας (ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης), γνωστή για την καλλιέργεια μερικών από τις καλύτερες ελιές του κόσμου. Η Μονή Τοπλού ακολουθεί αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για τη βιολογική γεωργία και την οικολογική ισορροπία στη γη τους. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προέρχεται από ελιές τοπικών αγροτών της περιοχής αλλά και από παραγωγούς όλης της Κρήτης.

Ο στόχος της συνεργασίας BIO-SITIA με τη Μονή Τοπλού είναι η παραγωγή αρίστης ποιότητας βιολογικών και συμβατικών προϊόντων. 

Read less